printlogo


کد خبر: 223548تاریخ: 1399/11/7 00:00
با افزایش بدهی صدا و سیما به ورزش
ورود قانون به چالش حق پخش

درست است که گرفتن حق پخش تلویزیونی و برطرف کردن این مشکل یکی از شعارهای تبلیغاتی خیلی از نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال است اما در حال حاضر وزارت ورزش با ارسال نامه‌ای مبنی بر پرداخت نشدن تعهدات سال گذشته صدا و سیما خطاب به دستگاه‌های نظارتی و مجلس شورای اسلامی، درخواست رسیدگی به این موضوع را داشته است؛ نامه‌ای که می‌تواند کشمکش‌های بین وزارت ورزش و صدا و سیما را وارد مرحله تازه‌ای کند.
ایسنا در گزارشی در همین خصوص نوشته: پس از تصویب قانون بودجه سال ۹۹ اعلام شد درآمد حاصل از تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی باید به نسبت ۳۰ به ۷۰ بین وزارت ورزش و جوانان و سازمان صدا و سیما تقسیم شود؛ درآمدی که برای سال‌جاری معادل ۵۰ میلیارد تومان در مجموع برآورد شده است تا سهم وزارت ورزش معادل ۱۵ و سهم سازمان صدا و سیما معادل ۳۵ میلیارد تومان باشد.
در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ برآورد این درآمد به ۱۵۰ میلیارد تومان افزایش یافته و نسبت ۳۰ به ۷۰ مربوطه ثابت مانده است، هرچند در خصوص این لایحه باید منتظر تصویب نهایی از سوی مجلس شورای اسلامی و تبدیل آن به قانون بودجه باشیم، با این وجود در صورت تصویب لایحه و تبدیل آن به قانون، سهم وزارت ورزش از درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی در سال آینده به ۴۵ میلیارد تومان و سهم سازمان صدا و سیما به ۱۰۵ میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.
تاکنون اما علی‌رغم گذشت ۱۰ ماه از سال ۱۳۹۹، از سوی سازمان صدا و سیما ریالی به حساب مربوطه واریز نشده است و وزارت ورزش و جوانان هیچ سهمی از محل درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی به منظور پرداخت به رشته‌های ورزشی مختلف ندارد.
 درآمد تبلیغات پخش مسابقات ورزشی در قانون بودجه ۹۹
بر اساس قانون بودجه سال ۱۳۹۹ مشخص شد به استناد بند (پ) ماده (۹۲) قانون برنامه ششم توسعه، وزارت ورزش و جوانان و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلف شدند درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی را به ردیف درآمدی شماره ۱۴۰۱۸۴ نزد خزانه‌داری کل‌ کشور واریز کنند. وجوه واریزی از محل ردیف ۴۹-۵۳۰۰۰۰ مندرج در جدول شماره (۹) این قانون به نسبت ۳۰ درصد در اختیار وزارت ورزش و جوانان (برای کمک به فدراسیون‌های مربوطه) و ۷۰ درصد در اختیار سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران قرار می‌گیرد.
در این قانون همچنین درآمد حاصل از تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی موضوع بند (پ) ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه در ردیف ملی ۵۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شد.
 لایحه ۱۴۰۰ و افزایش سه برابری درآمد تبلیغات پخش مسابقات ورزشی
بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ درآمد حاصل از تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی ۱۵۰ میلیارد تومان برآورد شده است که باید به نسبت ۳۰ به ۷۰ بین وزارت ورزش و جوانان و سازمان صدا و سیما تقسیم شود.
به استناد بند «پ» ماده ۹۲ قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه، وزارت ورزش و جوانان و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلفند درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی را به ردیف درآمدی شماره ۱۴۰۱۸۴ نزد خزانه‌داری کل کشور واریز کنند.
وجوه واریزی از محل ردیف ۴۹ - ۵۳۰۰۰۰ مندرج در جدول شماره ۹ این قانون به نسبت ۳۰ درصد در اختیار وزارت ورزش و جوانان (برای کمک به فدراسیون‌های مربوطه) و ۷۰ درصد در اختیار سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران قرار می‌گیرد و در این لایحه، درآمد حاصل از تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی موضوع بند (پ) ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه در ردیف ملی ۱۵۰ میلیارد تومان برآورد شده است که باید منتظر تصویب آن در مجلس شورای اسلامی بود.
 
گزارش به نهادهای نظارتی و مجلس شورای اسلامی
به گفته مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش جوانان در سال ۹۵ مقوله حق پخش تلویزیونی رقابت‌های ورزشی در برنامه پنج‌ساله ششم توسعه لحاظ و سازمان صدا و سیما ملزم شد حق پخش تلویزیونی رقابت‌های ورزشی را پرداخت کند، اما این مسأله باز هم مورد توجه سازمان صدا و سیما قرار نگرفت تا در نهایت موضوع در قانون بودجه سال‌جاری و سال آینده مدنظر قرار گرفت و سهم وزارت ورزش ۳۰ درصد و سهم سازمان صدا و سیما ۷۰ درصد تعیین شد. وزیر ورزش و جوانان همچنین اعلام کرد تا کنون که در دی‌ماه سال ۱۳۹۹ به‌سر می‌بریم، حتی یک ریال هم از سوی سازمان صدا و سیما به این حساب واریز نشده است و در هر صورت نهادهای نظارتی و مجلس شورای اسلامی از وزارت ورزش خواستار ارائه گزارش شدند و ما نیز اعلام کردیم این سازمان به قانون عمل نکرده و باید پاسخگو باشد، در نهایت هم امیدواریم نهادهای نظارتی پیگیری‌های لازم را انجام دهند، چراکه این مبلغ حق ورزش ایران است و به تمام رشته‌های ورزشی تعلق دارد.
در نهایت با وجود گذشت ۱۰ ماه از سال جاری، صدا و سیما هیچ سهمی از مطالبات ورزش ایران از محل درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی را پرداخت نکرده است و با وجود ارائه گزارش از سوی وزارت ورزش و جوانان به نهادهای نظارتی و مجلس شورای اسلامی باید دید این‌بار چالش حق پخش بیخ پیدا می‌کند و با اهرم قانون حل می‌شود یا ماجرا به‌گونه دیگری دنبال خواهد شد؟

Page Generated in 0.0058 sec